Türkiye’de tarımdan sonra hayvancılığın en yaygın olduğu Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, hayvan sayısı nüfusun iki katına ulaştı.
Tamamen doğal ortam ve meralarda yetişen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların etleri, Türkiye’nin en ücra köşelerine gönderiliyor ve müşteriler tarafından beğeniyle tüketiliyor.

Yenişehir Belediyesi, üretici ve tüketici memnuniyetini artırmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Belediye Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir’de hayvancılık oldukça önemli. Bu nedenle mezbahamızda ekipman yenilemeleri dahil birçok alanda modernizasyon yaptık. Mezbahamız, İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince düzenli olarak denetleniyor. Uzman veteriner hekimlerimiz ve kesim ekibimizle hayvan üreticilerimize en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. İlçemizin dört bir yanında özenle yetiştirilen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarımız, buradan Türkiye’nin birçok noktasına gönderiliyor. Etlerimizin bu kadar beğenilmesinin nedeni, doğal yetiştiriciliğin sağladığı lezzet ve kalitedir” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Seralarında Hasat Başladı!
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Seralarında Hasat Başladı!
İçeriği Görüntüle

Başkan Özel, “Yenişehir’in nüfusu 55 bin iken ilçemizde 38 bin büyükbaş ve 64 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Bin 800 büyükbaş ve 600 küçükbaş işletmesinin yer aldığı ilçemizde, hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimiz, Yenişehir’i hayvancılığın başkenti haline getirmek ve üreticilerimize her alanda destek olmaktır” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı