Sene 1970, Urfa lisesinde yeni matematik hocası ile tanıştık. Ben ve arkadaşlarımı etkileyen şey elindeki sarı yeşil püsküllü tesbih idi. Hocamız sadece matematik hocamız değil,bizlerin örnek aldığı bir idol idi. Adamlığı ondan öğrendik...Urfalılığı bize o öğretti....Halk kültürünü...Sıra kültürünü...Halk musikimizi....daha önemlisi halk bilimini ondan öğrendik.Bahsettiğim hoca Abdullah Balak'tır.
3 Şubat 1938 yılında Urfa'nın Hüseyinpaşa mahallesinde doğdu. Babası, Urfa eşrafından Osman Vehbidir. İlk-orta-lise tahsilini Urfa'da tamamladı. Ankara üniversitesi Fen Fakültesi matematik bölümü mezunudur 1975 yılında Urfa Milli Eğitim Müdür yardımcılığı yaptı. 1976 yılında tekrar öğretmenliğe döndü. Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra 1994 yılında Harran üniversitesine geçti. Harran Üniversitesi rektörlük okutmanı olarak, kültür ve sanat topluluklarına akademik danışmalığı yapmaktadır. 1971 yılında başlamak üzere sıra gecesi, halk oyunları ve türkülerin doğuşu gibi birçok TV ve radyo programlarına icracı ve danışman olarak katıldı. Urfa’daki birçok müzik gruplarının hocasıdır. Urfa türkülerinin repertuarımıza kazandırılmasında emeği çoktur. 'Felek sen ne feleksin', 'Kardeş dala konarak ', 'Fadile' ve 'Baba ben dervişmiyem' gibi 28 adet bestesi vardır.' Kara çadırın kızı', 'Kımıl', 'İndim kuyun dibine' ve 'Portakal dilim dilim', derlemelerinden bir kısmıdır.
Urfa’nın yetiştirmiş olduğu en önemli bestekârlardan biridir. Hocamızı sadece bestekâr olarak tanımlamak ona büyük haksızlık olur. O bir kültür adamıdır, O bir Urfa sevdalısıdır, halk müziğinde, halk oyunlarında, derlemelerinde ve halk kültüründe yaşayan bir efsanedir. Daha önemlisi her dalda yetiştirdiği öğrencileriyle Urfa kültürüne verdiği katkı ile hocaların hocasıdır. Doğum günü dolayısıyla mutlu nice sağlıklı yıllar dilerim. Bana ve bizim kuşağa, halk bilimindeki vermiş olduğunuz katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Hocam iyi ki doğdun..... İyi ki hocam oldunuz... Sizin talebeniz olmaktan dolayı onur duyuyorum. Sağlıcakla kalınız.