Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Selahaddin Eyyubi Bulvarı’nda yürüttüğü altyapı güçlendirme ve yol yenileme çalışmalarıyla yolu daha konforlu ve güvenli hale getiriyor.
Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, kent genelindeki ulaşım altyapısını iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Selahaddin Eyyubi Bulvarı’nın Şanlıurfa Yolu Bulvarı ile Ahmet Arif Caddesi arasında kalan 1,1 kilometrelik kısmında 1 Temmuz itibarıyla yol düzenleme çalışmalarına başlandı.
Yol Yapım ve Kontrol Şube Müdürü Barış Çetinkaya, vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çetinkaya, "Polat Kavşağı olarak da bilinen bu alanda, eski kilit parke zemin ciddi şekilde deforme olmuştu. Bu kapsamda parkeler söküldü, zemin iyileştirmeleri yapıldı ve eksik olan yağmur suyu ızgaraları döşenerek altyapı şebekelerine bağlandı" dedi.
Zayıf zemin nedeniyle altyapının tamamen sökülüp yeniden güçlendirildiğini belirten Çetinkaya, yağışlı havalarda yaşanan su birikintilerinin önüne geçmek ve gece aydınlatmasını sağlamak amacıyla kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. Ayrıca, trafik akışını tamamen durdurmamak adına çalışmaları kavşak kavşak gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Çetinkaya, Kantar Kavşağı’ndan itibaren temel tabakası ve sıcak asfalt serim çalışmalarına başlandığını belirterek, projede peyzaj düzenlemelerine de yer verileceğini aktardı. Bu kapsamda 200 çınar ağacı dikilecek, 14 bin metrekarelik bazalt kaldırım yapılacak, 65 dekoratif aydınlatma direği yerleştirilecek. Ayrıca araç trafiğinden ayrılmış güvenli bisiklet yolları da projeye dahil edilecek.
Kaynak: İHA




