Şanlıurfa’da kurulan semt pazarlarında vatandaşlar, fiyatlardan ziyade denetimsizlikten şikâyet etti.
www.sanliurfagazetesi.com ekibinin sahada yaptığı incelemelerde, vatandaşların pazar yerinde kontrol ve denetim eksikliğine dikkat çektiği görüldü.
Emekli öğretmen Mehmet Uslu, yaptığı açıklamada fiyatların yüksekliğinden ve denetimsizlikten yakındı. Uslu, “Emekli bir öğretmen olarak gücümüz yetmiyor. Biber 150 lira, domates 90 lira. Piyasa çok pahalı. Belediyenin hiç kontrolü yok, pazarcılar çöpe dökülecek ürünleri bile satıyor. Ürünlerin üzerinde fiyat etiketi yok. Herkes farklı fiyat söylüyor. Belediyeler ve zabıtalar görevlerini yapmıyor.” dedi.
Uslu, her tezgahta farklı fiyat uygulandığını belirterek, “Tutturabildiklerine istedikleri fiyattan satış yapılıyor. Yetkililerden isteğimiz, fiyatların kontrol edilmesi ve etiket zorunluluğu getirilmesidir.” ifadelerini kullandı.
Pazarda alışveriş yapan bir başka vatandaş ise fiyatların değişkenliğine dikkat çekerek, denetim eksikliğinin en büyük sorun olduğunu söyledi. Vatandaş, bazı ürünlerin 170 lira seviyelerine çıktığını ancak genel olarak fiyatların değişken olduğunu ifade etti.
Vatandaşlar, pazar yerlerinde belediye ve zabıta ekiplerinin daha sık denetim yapması gerektiğini belirterek, özellikle etiket ve fiyat kontrolü konusunda düzenleme çağrısında bulundu.





