TÜRİB ELÜS Piyasası’nda buğday, mısır ve arpanın haftalık fiyat hareketleri belli oldu. Ekmeklik buğdayın haftalık işlem ortalaması 18,00 TL/kg olarak gerçekleşti.
EKMEKLİK BUĞDAY
En çok işlemin gerçekleştiği “Buğday Ekmeklik Kırmızı 2. Sınıf” ürünleri, pazartesi günü 18,50 TL/kg’den açıldı ve ağırlıklı ortalama fiyatı 18,50 TL/kg oldu. Cuma günü de ağırlıklı ortalama fiyat 18,50 TL/kg olarak gerçekleşti.
Tüm ekmeklik buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 18,00 TL/kg oldu.
MAKARNALIK BUĞDAYDA SON DURUM BELLİ OLDU
En çok işlemin gerçekleştiği “Buğday Makarnalık Düşük Vasıflı” ürünler, pazartesi günü 16,75 TL/kg’den açılırken ağırlıklı ortalama fiyatı 16,72 TL/kg oldu.
Cuma günü ağırlıklı ortalama fiyat 16,73 TL/kg olarak gerçekleşti. Tüm makarnalık buğday ürünlerinde haftalık işlem ortalaması ise 16,74 TL/kg oldu.
MISIRDA SON DURUM NE?
Pazartesi günü 15,00 TL/kg seviyesinden açılan mısırın ağırlıklı ortalama fiyatı 15,14 TL/kg olarak gerçekleşti. Cuma günü ise ağırlıklı ortalama fiyat 14,76 TL/kg oldu.
Mısırın haftalık işlem ortalaması 14,96 TL/kg olarak kayıtlara geçti.
ARPADA SON DURUM BELLİ OLDU
Pazartesi günü 14,00 TL/kg seviyesinden açılan arpanın ağırlıklı ortalama fiyatı 13,91 TL/kg oldu. Cuma günü ise ağırlıklı ortalama fiyat 14,03 TL/kg olarak gerçekleşti.
Arpanın haftalık işlem ortalaması ise 13,98 TL/kg oldu.




