Şanlıurfa’da, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hasar gören tarihi sokak cephelerinin yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın tarihi koruyan şehircilik vizyonu ile yürütülen çalışmalar kapsamında, tarihi bölgelerdeki hasarlı cepheler ekipler tarafından tek tek tespit ediliyor.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Aksoy, Cenaze Törenine Katıldı
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Aksoy, Cenaze Törenine Katıldı
İçeriği Görüntüle

Hazırlanan restorasyon projeleri, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı onayına sunuluyor. Onay sürecinin ardından cephelerde onarım ve yenileme çalışmaları başlatılıyor.

Çalışmalarla, depremde zarar gören tarihi yapıların özgün görünümünün korunması ve kent estetiğinin yeniden sağlanması hedefleniyor.

Program dâhilinde sürdürülen çalışmaların etaplar hâlinde devam edeceği bildirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi alanların korunmasına yönelik uygulamaları sürdürmeyi planlıyor.

Kaynak: Haber Merkezi