Tokat’ta Kayseri Şeker’e bağlı Turhal Şeker Fabrikası’nın kireç ocağından sızan gaz nedeniyle 45 kişi zehirlendi. Hastaneye kaldırılan vatandaşlardan 35’inin sağlık durumunun iyi, 10’unun ise orta düzeyde olduğu bildirildi.
Edinilen bilgiye göre olay, Kayseri Şeker’e bağlı Turhal Şeker Fabrikası’nda kireç ocağında yürütülen çalışma sırasında meydana geldi. Gaz sızıntısından etkilenen 45 kişi, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Hastaları ziyaret eden Tokat Valisi Abdullah Köklü, olayın karbonmonoksit zehirlenmesi olduğunu belirterek, yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi verdi.
Vali Köklü, gazdan etkilenen 35 kişinin durumunun iyi, 10 kişinin ise orta düzeyde olduğunu ifade etti. Köklü, durumu ağır olduğu bildirilen bir hastanın da entübe durumdan çıktığını belirterek, "Onun da durumu orta seviyeye döndü. Şu an için endişe edilecek bir durum bulunmuyor." dedi.
10 kişi Sivas’a sevk edilecek
Sivas’a yapılan sevklerin tedbir amacı taşıdığını belirten Vali Köklü, 8 hastanın Sivas Numune Hastanesi’ne sevk edildiğini, 2 kişinin daha sevk edileceğini söyledi.
Toplam 10 kişinin ileri oksijen tedavisi alacağını belirten Köklü, sevklerin herhangi bir tehlike nedeniyle değil, önlem ve müşahede amacıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.
Gazdan etkilenenler arasında fabrikanın itfaiye personeli ile bir polis memurunun da bulunduğu öğrenildi. Polis memurunun güvenlik önlemi aldığı sırada açık havadaki gaz sızıntısından etkilendiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Fabrikada gerekli müdahalelerin sürdüğünü kaydeden Vali Köklü, AFAD ve ilgili ekiplerin bölgede önlem aldığını belirterek, durumun sabaha kadar takip edileceğini söyledi. Köklü, herhangi bir risk oluşmaması için gerekli önlemlerin titizlikle alındığını ifade etti.



