Şanlıurfa Valiliği’nde düzenlenen Asayiş ve Güvenlik Basın Toplantısında, Akçakale Sınır Kapısına yapılan giriş ve çıkış sayılarını açıklayan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak 12 Mayıs 2026 tarihinden bu yana yaşanan son durumu değerlendirdi.

Konuşmasının başında ilin tek sınır kapısının Akçakale olduğunu belirten Vali Hasan Şıldak, “Akçakale Sınır kapımız 12 Mayıs itibarıyla pasaportlu geçişlere açılmıştır. Bu süreç hatasız devam ediyor. İlimizdeki tek sınır kapımız şuan Akçakale Sınır Kapısı ve Suriye’ye geçişler buradan pasaportla yapılmaya başlandı.

Vali Şıldak’tan müjde geldi; “Sokaklarımızı temizledik, sona yaklaşıyoruz”
Vali Şıldak’tan müjde geldi; “Sokaklarımızı temizledik, sona yaklaşıyoruz”
İçeriği Görüntüle

12 Mayıs’tan bu yana Türkiye’den Suriye’ye yapılan geçişlerdeki sayılarda son durumu paylaşacağım. Türkiye’den Suriye’ye geçiş yapan Türk vatandaşı sayısı 2 bin 131, Suriye’den Türkiye’ye geçiş sayısı bin 747 oldu” dedi.

Muhabir: Esma Aylun