Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin"in önceki gün video konferans yöntemiylegerçekleştirdiği İl Pandemi Kurulu toplantısının ardından, tüm ilçelerdekaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticive personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları ile kolluk kuvvetlerininkatılımıyla oluşturulan ekipler, “Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yaşamıntüm alanlarını kapsayacak şekilde denetimlere başladılar.
Toplu taşıma araçları, taksiler, pazaryerleri, lokant, restoran, kafe,kahvehane, düğün ve nikah yapılan yerler, çay bahçeleri lokaller, internetkafeler, berber/kuaförler, güzellik salonları, fırınlar, pastaneler gibibilumum yaşam alanlarında gerçekleştirilen denetimlerde vatandaşlara maske,fiziki mesafe ve hijyen tedbirlerine riayet etmeleri hatırlatıldı.
Kamu çalışanları, muhtarlar, cami imamları, meslek kuruluşu temsilcilerigibi isimlerin öncülüğünde oluşturulan denetim komitelerinin de evde izolasyontedbirlerini denetlemeye başladığı Şanlıurfa"da, son günlerde artırılandenetimler sayesinde toplumsal duyarlılığın arttığı gözlemlendi.
Son 24 Saatte 3.660 NoktaDenetlendi
Koronavirüs salgınını önlemeye yönelik, kontrollü sosyal hayat sürecindealınacak tedbirlerin aksatılmadan uygulanmasına yönelik denetimlerin devamettiği Şanlıurfa"da, Valilik koordinesinde oluşturulan 323 denetim ekibi, 18Ağustos 2020 günü 3 bin 660 iş yeri ve alan denetimi gerçekleştirdi. Kurallarıihlal ettikleri belirlenen 38 iş yeri ve 80 kişi hakkında cezai işlem uygulayanekipler, 76 bin 384 TL tutarında para cezası kesti.
Maske ve sosyal mesafe denetimleri kapsamında 128 kişiye 135 bin 482 TLpara cezasının kaydedildiği il genelinde, 123 ekip ve 434 personelin görevaldığı izolasyon denetimlerinde de koronavirüs pozitif tanısı konularak evdeizolasyon tedbirine tabi tutulan 6 kişi hakkında da idari işlem yapıldı. Karantinatedbirine rağmen ikametgahlarını terk ettikleri belirlenenler adreslerine çağrılarak, her birine 3 bin 150 TLpara cezası yazıldı.
Evde izolasyon tedbirine tabi tutulan vatandaşları telefonla arayarak,denetimlerini sürdürmeye devam eden pandemi çağrı merkezi de son 24 saatte 172vatandaşa mobil sağlık hizmeti ulaştırılmasını sağladı.