Şanlıurfa'da, özellikle ramazan ayında tepsi yemeklerinden lahmacuna, börekten güvece kadar birçok lezzet, mahallelerdeki taş fırınlarda ücretsiz olarak pişirildikten sonra iftar sofralarını süslüyor. Pişirilen yemekler, damak tadını önemseyenlerin hem gözüne hem de midesine hitap ediyor. Kentte etli, bol salçalı, acılı ve baharatlı yemekler mutfak kültürünün temelini oluştururken, birbirinden lezzetli yemekler neredeyse her sokakta bulunan taş fırınlarda pişiriliyor. Korona virüs pandemisine rağmen vatandaşların vazgeçemediği tepsi yemekleri, iftardan yaklaşık bir saat önce fırına getirilir. Ücretsiz bir şekilde pişirilen yemekler, iftara dakikalar kala müşterilere teslim edilir.
“Bazen tezgahta tepsi koyacak yer kalmıyor”
Ramazan ayında sıcaklığın 70 derecenin üzerinde hissedildiği fırın içerisinde çalışan usta Süleyman Karakuş, “Vatandaşlarımızdan ricamız, tepsilerini erken getirmeleridir. Burada zaman zaman yoğunluk yaşıyoruz. Bazen ocak dolu oluyor. Bazen tezgahın üzeri tepsilerle doluyor. Bu kez yer olmadığından dolayı tepsileri alamıyoruz. Alamadığımız zaman da sıkıntı yaşıyoruz. Müşteri ile tartışmak zorunda kalıyoruz. Halbuki vatandaş geç gelmiştir, tepsiler erken getirilirse güzelce pişirilir, bir sorun da yaşanmaz. Vatandaşlarımızdan ricamız tepsilerini bir, bir buçuk saat önceden getirsinler. Tepsi erken gelirse burada yoğunlukta yaşanmaz. Dolayısıyla hizmetimiz daha güzel olur. Bizde iftardan hemen önce tepsilerini teslim ederiz” dedi.
Şanlıurfalılar koronaya rağmen tepsi yemeklerinden vazgeçmiyor(Video)
Şanlıurfa"da korona virüs pandemisine rağmen Şanlıurfalılar, fırınlarda pişirilen tepsi yemeklerinden vazgeçemiyor. Yoğunluğun yaşandığı fırınlarda, ustalar vatandaşın tepsilerini erken getirmelerini istiyor.
Muhabir: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Başhekimi görevden alındı
Kademeli Emeklilik Bekleyenlere Müjde: Tablo Açıklandı
Şanlıurfa Lezzetleri Gelin Evi Sofrasında
Şanlıurfa'da gazeteci Mehmet Yetim tutuklandı
Şanlıurfa Tabipler Odası’nda Yeni Başkan Baran Yüksekyayla Oldu
Birecik Sanayi Sitesinde Elektrik Akımına Kapılan İki Kardeşten Biri Hayatını Kaybetti