Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt ve Genel Başkan Yardımcısı Savaş Çokduygulu’dan oluşan KGK heyeti, konseyin kamu diplomasisine katkı sunan faaliyetleri kapsamında başkent Ankara’da bir dizi üst düzey ziyarette bulundu.
Bakan Yerlikaya’ya ziyaret
KGK heyeti, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı makamında ziyaret etti. Göreve geldiği günden bu yana ülkenin huzur ve asayişi için yürüttüğü başarılı çalışmalarla öne çıkan Bakan Yerlikaya’ya, KGK’nın sektörel çalışmaları ve kamu diplomasisine yönelik faaliyetleri hakkında bilgi verildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yerlikaya, “Ülkemizin huzuru için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Türkiye’nin her köşesinde binlerce güvenlik görevlimizle 85 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği için büyük bir özveriyle görev yapıyoruz. Medyanın desteğini ve duyarlılığını çok önemsiyoruz. Bu ziyaretinizden de memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonunda KGK heyeti, Bakan Yerlikaya’ya Küresel Medya dergisi ile anı plaketi takdim etti.

Sağlam ve Demirtaş’a ziyaret
KGK heyeti, Ankara temasları kapsamında İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette konseyin çalışmaları hakkında bilgi verilirken, kamu diplomasisi alanında görüş alışverişinde bulunuldu.
Heyetin bir sonraki durağı Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş oldu. Polis teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi alan KGK heyeti, her iki ziyarette de Küresel Medya dergisinin son sayısını takdim etti.
TBMM ziyareti
KGK heyeti daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti. TBMM Genel Sekreteri Vali Kürşat Kırbıyık’ı makamında ziyaret eden heyet, Meclis’in işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyaret sonunda Genel Sekreter Kırbıyık’a Küresel Medya dergisinin son sayısı sunuldu.

Kadın başkandan KGK’ya ziyaret
TBMM Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Ankara Balgat’ta bulunan KGK Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Erdoğan, KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Genel Başkan Vekili İsmail Bayazıt ve Genel Başkan Yardımcısı Savaş Çokduygulu tarafından karşılandı. Ziyarette KGK Sakarya İl Temsilcisi Güven Hasbaş da hazır bulundu.
Başkan Erdoğan, KGK gibi bir basın meslek kuruluşunun varlığından ve yürüttüğü çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Genel Başkan Dim de nazik ziyaretinden dolayı teşekkür etti.
Duran’a ziyaret
KGK heyeti ve TBMM Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, daha önce Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olarak sektöre önemli katkılar sunan ve eski bakan yardımcısı olan Rıdvan Duran’ı, yönetim kurulu üyesi olduğu Rekabet Kurumu’ndaki makamında ziyaret etti.
Ziyarette medya sektörü üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirilirken, KGK’nın faaliyetleri hakkında da bilgi paylaşımında bulunuldu.




