Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "Ülkü ocaklarının yapmış olduğu çalışmalar bugün devletine, milletine, ailesine faydalı bir nesil yetiştirmek için devam etmektedir" açıklamasında bulundu.
Programa katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, yarışmaların Türkiye'de 7 bölgede planlandığını, bugünkü yarışmayla bölgelerin tamamlanacağını ve Ankara'da final yarışmasının düzenleneceğini söyledi.
Gençlerle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Yıldırım, "Büyük medeniyetler önce insanı inşa eder. Devlet kurmadan önce insan yetiştirmek, medeniyet kurmadan önce ahlak inşa etmek gerekir. İşte ülkü ocaklarının temel gayesi de Türk milletinin geleceğini omuzlayacak ahlaklı, şuurlu, çalışkan bir gençlik yetiştirmektir. Ülkü ocakları İslam ahlakı ve Peygamber Efendimizin sünnetini rehber edinen kutsal bir ocaktır, binlerce yıllık bir Türk mirasının destanının bugünkü emanetçisidir." diye konuştu.
Ülkü ocaklarının bir medeniyet meşalesi olduğunu belirten Yıldırım, "Bu meşale kimi zaman şehirde bir üniversite öğrencisinin gönlünde yanar, kimi zaman Anadolu'da bir köy çocuğunun yüreğinde. O yüzden ülkü ocaklarının yapmış olduğu çalışmalar bugün devletine, milletine, ailesine faydalı bir nesil yetiştirmek için devam etmektedir." dedi.
Batı medeniyetinin sadece bilgiyle cesareti bir araya getirerek büyük bir medeniyet inşa ettiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi: "Ama bizim medeniyet tasavvurumuz bunun çok daha ötesindedir. Bize göre cesaret olacak, bilgiyle birleşecek ama bunlar ahlakla korunacak. Çünkü ahlak bizim kimliğimizin temelidir. Bugün bilgi artıyor, teknoloji artıyor ama maalesef ahlaki değerlerimizi kaybetmeye başladık. Biz biliyoruz ki bir milleti geleceğe taşıyacak olan sadece sahip olduğu teknoloji, servet veya güç değildir. O gücü hangi ahlakın, hangi inancın, hangi ülkünün yönettiğidir. İşte biz ülkü ocaklarında bu şuurla bir gençlik yetiştirmek için mücadelemizi devam ettiriyoruz."
Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Siirt, Adıyaman, Kilis'ten 3'erli grupların katıldığı bilgi yarışmasında, birinci olan Şanlıurfa ekibi, Ankara'da düzenlenecek finale katılmaya hak kazandı.
Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, MHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ülkü Ocakları Gaziantep İl Başkanı Cenk Gece ile öğrenciler ve aileleri katıldı.





