Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilere sağlanan yol harcırahı desteği www.sanliurfagazetesi.com muhabirleri Şanlıurfa’da vatandaşlara, üniversite öğrencilerine soruldu. Vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını belirtirken, desteğin devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından farklı şehirlerde öğrenim gören öğrencilere şehirlerarası ulaşım desteği verilmesi kararı alınmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesinde uygulamayı değerlendiren vatandaşlar, ekonomik şartlar nedeniyle desteğin önemli olduğunu vurguladı.

“Ben de Destek İsterdim”

Üniversite öğrencisi Şevval Ulubay, maddi durumu yetersiz olan öğrenciler için uygulamanın önemli bir destek olduğunu söyledi.

Ulubay, “Olması çok iyi oldu çünkü bazı öğrencilerin maddi durumu olmayabiliyor. Bu ulaşım desteği oldukça faydalı oldu. Sonuçta çalışamayan ya da ailesinden destek alamayan öğrenciler var. Bu yardımın yapılması hem devlet hem de öğrenciler açısından iyi oldu. Tabii ki ben de destek isterdim, istiyorum da” dedi.

“Çocuklara Yönelik Çalışmaları Destekliyoruz”

Şanlıurfalı 5 çocuk babası Aziz Kurtoğlu ise devlet desteğinin sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Kurtoğlu, “5 çocuk babası bir veliyim. Çocuklara ulaşım desteği verilmesi çok güzel bir uygulama. Devletin bu desteği sürdürmesini rica ediyorum. Çocukların bir yerden başka bir yere ulaşması hem uzun sürüyor hem de maliyetli oluyor” ifadelerini kullandı.

“Durumu Olmayanlar İçin Güzel Bir Uygulama”

Daha önce bakanlığın projelerinden faydalandığını belirten Yahya Kılıç da uygulamayı olumlu değerlendirdi.

Kılıç, “Bence güzel bir şey. Geçen senelerde de bu tür desteklerden yararlanmıştık. Durumu olmayanlar için çok faydalı olmuş. Maddi imkânı olanların da yararlanabileceği bir proje olmuş” şeklinde konuştu.

“Öğrencilere Faydalı Bir Proje”

Otogar çalışanı İnan Bakır Alaz ise bayram öncesi bilet satışlarında henüz yoğunluk yaşanmadığını söyledi.

Alaz, “Şu an için yoğunluk yok ancak birkaç gün içerisinde geliş ve gidişler başlayacaktır. Genelde tatilden dönenler memleketlerine geliyor. Batı illerinden dönüşler de olacak. Ekonomik şartlar ve yakıt fiyatları nedeniyle maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlar seyahat edemiyor” dedi.

Öğrencilere verilen yol desteğine ilişkin konuşan Alaz, “Öğrenciler zaten normal şartlarda okullarına gidip geliyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen yol yardımı bize değil, doğrudan öğrencilerin ekonomik durumuna katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

Ödemeler ve Başvuru Detayları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailesinden farklı şehirlerde yaşayan öğrencilere verilen şehirlerarası ulaşım desteği kapsamında, tek yön bilet için 1.900 liraya kadar ödeme yapılıyor.

Öğrenciler, yılda 2 gidiş ve 2 dönüş olmak üzere toplam 4 bilet için 7 bin 600 liraya kadar destekten yararlanabiliyor.

Başvurular, e-Devlet Kapısı veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılabiliyor.

Destekten yararlanacak öğrencilerin, yolculuktan en geç 15 gün sonra bilet fotokopilerini ibraz etmeleri gerekiyor.

Emekli Maaşlarında Yeni Hesaplama: En Düşük Tutar Yeniden Belirlendi!
Emekli Maaşlarında Yeni Hesaplama: En Düşük Tutar Yeniden Belirlendi!
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Nazime ÇAVLAN