Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin elektrik kurulu gücündeki artışa ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Yenilenebilir enerjinin payı yüzde 62,8
Temmuz ayı sonu itibarıyla Türkiye’nin toplam elektrik kurulu gücü 126 bin 476 megavat olarak kayıtlara geçti. Bu kapasitenin 79 bin 433 megavatlık bölümünü yenilenebilir enerji kaynakları oluşturdu.
Böylece yenilenebilir enerji kaynaklarının toplam elektrik kurulu gücündeki payı yüzde 62,8’e yükseldi. Yerli kaynakların toplam kurulu güç içerisindeki payı ise yüzde 71,9 oldu.
Güneş ve rüzgârın toplam gücü 42 bin 865 megavata çıktı
Elektrik kurulu gücünde güneş enerjisi 27 bin 507 megavatla yüzde 21,7’lik paya ulaştı. Rüzgâr enerjisinin kurulu gücü ise 15 bin 358 megavat olurken, toplam kurulu güç içerisindeki payı yüzde 12,1 olarak gerçekleşti.
Güneş ve rüzgâr enerjisinin toplam kurulu gücü 42 bin 865 megavata yükselirken, bu iki kaynağın toplam elektrik kurulu gücündeki payı yüzde 33,8 oldu.
Bakan Bayraktar: “Enerji gücümüzü büyütmeye devam ediyoruz”
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamada Türkiye’nin enerji alanındaki kapasitesinin artmaya devam ettiğini belirtti.
Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı’nın enerjisini hep birlikte inşa ediyoruz. Elektrik kurulu gücümüz, temmuz ayı itibarıyla 126 bin 476 megavata ulaştı. Bu gücün yüzde 62,8’i yenilenebilir kaynaklardan oluşuyor.” ifadelerini kullandı.
Güneş ve rüzgâr enerjisinde ulaşılan 42 bin 865 megavatlık kurulu gücün Türkiye’nin enerji dönüşümündeki kararlılığını gösterdiğini belirten Bayraktar, “Daha güçlü, daha bağımsız ve daha müreffeh bir Türkiye için enerji gücümüzü büyütmeye devam ediyoruz. Hedefimiz belli; Enerjide Tam Bağımsız Türkiye.” dedi.




