Şanlıurfaya sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldı ve halende yapılıyor. Eyyübiye sağlık tesislerinin ve 600 yataklı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinin hizmete açılması sonrası fiziki olarak hastane sıkıntısı giderilecek. Ancak, Şanlıurfada yaşayan vatandaşlarımızın sağlık sorunları çözülmüyor.
Nedeni mi?
1- Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi unvanı gibi değil, normal Devlet Hastanesi. 'Eğitim ve Araştırma' adına yapılan uygulama yok. Uzman doktorların dışında Profesör, Doçent, Yrd. Doçent gibi unvanlı hocaları getiremedik. Diğer illerdeki gibi ismi ile uyumlu, alanında doktor yetiştiren unvanların getirilebilmesi gerekiyor.
2- Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde fiziki yetersizlik nedeni ile sıkıntılar yaşanıyor. Osmanbey Kampusundaki 600 yataklı hastanenin bitmesi ile bu sıkıntılar giderilecek ancak, son günlerde kendi alanında isim yapmış hocaların ayrıldığını üzüntü ile öğrendik. Göz ve Göğüs Hastalıkları dalında iki hocadan birinin özle hastaneye, diğerinin ise Elazığ iline gittiği ve bunların gitme nedeni ise Harran Üniversitesi yönetiminin 2016 yılında döner sermayeden dağıtımın netleşmemesinden kaynaklandığı iddia ediliyor. Üniversite yönetimi hocaların kaçışını önlemelidir. Çünkü Tıp Fakültesi geliştikçe vatandaşlarımız il dışına gitmekten kurtulacaktır.
Çocuklara ilaçlı EMARın çekilmediği, hayati önem taşıyan Girişimci Radyolojinin olmadığı, Şanlıurfada kanser hastalarının Gaziantepe gittiği düşünülürse daha bir çok daldaki eksiklik Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinin büyüyüp, gelişmesi ile mümkündür.
Bu nedenle siyasilerin ve bürokratların Tıp Fakültesinin sorunlarını çözmede gereklik desteği Urfa adına sağlamalıdır.