Türkiyeyi bölmeyi amaçlayan Emperyalistlerin terör örgütlerini ve içimizdeki hainleri kullanarak iç savaş ve darbe girişimlerinin Büyük Türk Milletinin tokadı ile hezimete uğramalarının ardından son olarak emperyalistler Türkiyenin ekonomisine yaptığı ekonomik saldırı sonucu döviz fiyatlarında artışlar oldu. İnneden ipliğe her şeyin fiyatları arttı. Dövizle iş yapanlar ve borcu olanların borçları yükseldi ve bir çoğu iflas durumuna geldi.İthal edilen ürünlerde dövize endeksli olarak arttı. Ülkemize yapılan bu Ekonomik Saldırının önlenmenin yolu milli birlik ve beraberliktir. Bizim böyle olmamız gerekirken durum böyle mi? döviz artışları ile Stokçulara fırsat doğdu. Ellerindeki ürünleri satmayarak döviz artışının üstünde satmayı hedefliyor ve ekonomiyi sabote ediyorlar. Tüketici ve üreticiler malları pahalı alarak pahalı satmaya başladı. Ekonomide durgunluklar başladı.Diğer ürünlerde yapılan stokçular insan hayatını tehlikeye atan bir durum değil. Ancak sağlık alanında ithal edilen ilaçlarda bu günlerde sorun yaşanıyor.

Tüm ilaçlar 20 Şubattan itibaren yüzde 10.6 oranında zamlı satılacağı duyuruldu. Kurlardaki artış nedeni ile . Beş bakanlıktan temsilcilerin yer aldığı Fiyat Değerlendirme Komisyonu (FDK) ocak ayında yaptığı toplantıda ilaç fiyatlarının belirlenmesinde kullanılan Euro kurunun değerinin 2.1166 TLden 2.3421 Türk Lirasına çıkarılmasına karar verdi. İlaç fiyatları da yüzde 10.65 oranında artırıldı. Bu artış piyasada bulunan tüm ilaçları kapsıyor. Türkiyede kamunun sağlık harcamalarını kontrol altına alabilmek için ilaç fiyatlarının belirlenmesinde 'kur sabitleme' sistemi uygulanıyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfada da özellikle onkoloji ilaçlarının bulunmadığı belirtiliyor. Eczacılar Ecza Depolarının stok yaptığını ve eczanelere ilaç vermeyerek 20 Şubatta yüzde 10 zamlı satmayı amaçladıkları belirtiliyor.

Bu durum kabul edilemez Sağlık Bakanlığı burada ise temsilcileri ecza depolarına gerekli müeyyideleri uygulayarak halkın sağlığı ile bir az fazla kazanım diye oynamalarına müsaade edilmemelidir. Yetkililerin bir an önce olaya el atması gerekiyor.

Vatandaşların ilaç bulmak için eczane eczane dolaşması bizleri kıtlık günlerini anımsattı. Eczanelerin ise bazı ilaçların muadillerini vererek hastaların ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıkları da gelen bilgiler arasında.önemli olan kronik ve kanser hastalarının kullandığı ilaçların bulunması sağlanmalıdır.

Fırsatçılık yaparak İnsan sağlığı ile oynayanlar vatan perver olmadığına göre vatan haini değil midir?