Şanlıurfa tarih ve kültür şehri aynı zamanda da inanç turizmin merkezi konumunda bulunuyor. Dünyanın ilk üniversitelerinden biri olan Harran Üniversitesinin de bu topraklar içinde bulunuyor. İki milyona yaklaşan nüfusu ile GAPin merkez şehri Şanlıurfa Türkiyenin en önemli merkezlerindendir.

Şanlıurfanın yetiştirdiği mülki, askeri, idari alan başta olmak üzere her alanda mümtaz şahsiyetler tarih sayfalarında yer almış bundan sonra da yer almaya devam edecektir.

Türk Halk Müziğini ve bölgenin kültürünü İbrahim Tatlıses, Nuri Sesigüzel, Mahmut Tuncer, Güler Işık başta olmak üzere Türkiyeye ve dünyaya tanıtmıştır.

Siyasette ise Necmettin Cevheri, Cenap Gülpınar ve Mustafa Kılıç gibi siyasetçiler Bakanlık yapmıştır.

Bürokrasi de ise Osman Güzelgöz, Ferhat Şelli, rahmetli Selçuk Polat başta olmak üzere onlarca bürokrat Şanlıurfayı en iyi şekilde temsil etmiştir.

Şanlıurfa son dönemde başarılı ve gerek Türkiye genelinde gerekse etkili siyasetçiler yetiştirmiştir. Eski Belediye Başkanı Dr.Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar gibi Bakanlık yapabilecek siyasetçilerimiz mevcuttur.

AK Partinin 313 milletvekilinden 10u Şanlıurfayı temsil etmektedir.Yani AK Partinin 3,4ü sadece Şanlıurfadan temsil edilmektedir.2011 genel seçimlerinde Şanlıurfadan 453.290 oy alan AK Parti; Türkiye genelinde ise 21.466.356 oy almıştır. Oy alarak ise Şanlıurfa AK Partinin yüzde 4,1 oyunu temsil etmektedir. Bu sebeplerden dolayı Şanlıurfa mutlaka Bakanlık düzeyinde temsil edilmelidir.

Bu temsilde diğer illerden mevcut Bakanların Şanlıurfadan Milletvekili adayı gösterilerek seçilmesi Şanlıurfa halkının kabul edeceği bir olay değildir.

Şanlıurfanın sorunlarını en iyi Şanlıurfada yaşayan, havasını teneffüs eden ve zorlukları görenler en iyi şekilde anlar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelikde Şanlıurfadan milletvekili seçildi ve Bakan oldu.Önemli hizmetler de yaptı. Sayın Çelikin şahsına bir diyeceğimiz yok. Mevcutlara da bir diyeceğim yok. Biz Şanlıurfayı Şanlıurfalılar temsil etsin diyoruz.

Önceki gün 50nin üzerindeki Sivil Toplum örgütlerinin Öğretmenevinde toplanarak aynen yazdıklarımı dile getirmesini, yetkililerin göz önünde alacaklarına inanıyoruz.