Şanlıurfa S.S.Şanlıurfa Evren Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Mustafa Aslanın göreve gelmesi ile ciddi kurum ve aynı zamanda Sivil Toplum örgütleri içinde en etkilileri arasında yer aldı. Şanlıurfada binlerce esnafın bulunduğu ve bu kooperatif aynı zamanda bir okul gibi çırak, kalfa ve usta yetiştirerek Organize Sanayi Kuruluşlarına ara eleman temin eden bir yer konumunda bulunuyor.
Bir kurum iyi yönetilirse o kuruma talip birden fazla olur. Şanlıurfa S.S.Şanlıurfa Evren Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi iyi yönetilmesi ile seçimlere iki ayrı aday daha çıktı. Çıkması kötü mü? Hayır iyi. Çünkü muhalefetin olduğu yerde demokrasi olur. Sorunların gündeme gelebildiği yerlerde sorunların ortaklaşa çözümü kolaylaşır.
Kooperatif Başkanı sorunları hakim olduğu kadar aynı zamanda tüm ilgili kurum ve kuruluşlara da giderek takibini yapıyor. Girişken ve çözümü kısa sürede hayata getirmeyi hedefleyen bir yapıya sahip. Geçen hafta yaptığım söyleşide ; arslan , Evren Sanayi sitesinde bir an önce giriş ve çıkışlarımızın iki tarafında köprülü kavşak yapmak gerektiğini özellikle altını çizdi. Şanlıurfa Büyükşehir olduktan sonra köprülü kavşakları Şanlıurfa Büyükşehir belediyesinin yapması gerekiyor. Bundan önce Karayolları yol ağında idi. Ancak şimdi Büyükşehir yol ağında yine, kuzey batı çevre yolumuz Şanlıurfa açısından Evren sanayi sitemiz açısından da önemi var. Şehircilik açısından da büyük önemi var. Bu yollar tamamlamış olsa büyük araçların şehir içinden geçmesi gerekmiyor. Bunlar tamamlanması gerekiyor. Kuzeybatı çevre yolunu takip ediyoruz. Diyarbakırda Karayolları Bölge Müdürünü ziyarete gittim.Yüklenici firma değişmiş. Hukuka itiraz olmuş.. İtiraz edene ihale verilmiş. Yeni firma kuzey batı çevre yolunu bitirecek. Esnafımızın çok ciddi bir bölümü Evren Sanayi Sitesine taşındı Şimdi mesela uğurlu tarafında bir sanayi sitesi yapıldı. Tarım alanı idi. Atıl durumda kaldı. Evren sanayi sitesi dağlık alan. Orada cins değişikliği ile ilgili problem yaşıyoruz. Neden geçmişte o bölgelerde korunma amaçlı orman olarak belirlenmiş ama bir ağaç ta olmamış. Orman vasfı da yok. Kepçe ile kazmasanız bir ağaç bile ekemezsiniz. Tarım alanında bu kadar sıkıntılar oluşurken bu dağlarda sanayi yapmamızın bu ülkenin ekonomisine ilin sosyal ekonomisine katkısı olan, bu konuda bazı çalışmalarımız var. Bu sorunlar giderilse 500 işyeri esnafımızın talebi var. Cins değişikliği ile ilgili bazı problemlerimiz var. Başta sayın bakanımız. Milletvekillerimiz, Fakıbaba ve diğer milletvekillerimiz, Ak parti il başkanı ile görüşmelerimiz var. Bu sorunları giderdiğimiz takdirde esnafımızın bu 500 işyeri talebini çözüp o bölgede sanayileşmenin önünü açmak lazım. Defterdar bey çözüm üretmekten yana değil. Ama neden biz burada yaşıyor. Çocuğumuz burada. Bürokrat gelip gider. Ölümüz burada dirimiz burada. sadece çok rahat oturup demekle bu işer olmuyor. sahaya inmek lazım.
Arslanın dile getirdiği 3 ana sorun 1.cisi köprülü kavşak, 2.cisi kuzey batı çevre yolu 3.cisi ise 500 yeni işyeri için cins değişikliği gibi sorunlar dün yapılan kongrede de bunları dile getirdi. Şanlıurfa Evren Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı 33. Genel Kurulu Seçimine mevcut başkan Mustafa Arslan ile birlikte Halil Polat, Fatih Kürkçüoğluda aday oldu. Mustafa Arslan 369 oyFatih kürkçüoğlu 153 oy ve Halil Polat ise 84 oy aldı.Arslan ile en yakın rakibi arasında 246 oy farkı var. Tekrar göreve seçilen Mustafa Arslan bir az önce dile getirdiğim 3 önemli sorunu yerel idareciler ve siyasilerin girişimi ile çözecektir. Çünkü Şanlıurfada istihdam yaratan bir kuruma destek verilmemesi mümkün değil.